VYHLÁŠENÍ VÍTĚZE CENY Ď

01.08.2016 13:43

VYHLÁŠENÍ VÍTĚZE CENY Ď V JIHOMORAVSKÉM KRAJI (HOTEL MAXIMUS RESORT BRNO)
17. 5. 2016

Už šestnáctým rokem se do celé České republiky organizuje projekt zvaný cena Ď nebo-li dík dobrodincům a mecenášům za podporu kultury a charity. V celé České republice se postupně konají ve čtrnácti krajích krajská kola ceny Ď a pak celostátní finále ceny Ď v Praze.

Náš Patchworkový klub Brno byl letos nominován, Domovem Matky Rosy, na cenu Ď 2016, čehož si velice vážíme. Domov Matky Rosy nás navrhl k ocenění za předání šitých obrazů a uspořádání vánočních dílniček) pro jejich klienty.

 

Už z přehledu všech nominovaných je vidět tu různorodost. Nejde kolikrát jen o finanční pomoc, zakoupení zdravotních pomůcek nebo hraček, ale i o organizaci vzdělávacích a kulturních akcí, organizaci sbírek, práci dobrovolníků, atd. Mezi nominovanými byli jak jednotlivci, tak lidé organizovaní ve sdruženích.

Při příležitosti vyhlášení vítěze ceny Ď v jihomoravském kraji, které se konalo v 17.5.2016 v hotelu Maximus Resort Brno, proběhlo krátké představení přítomných dobrodinců a jejich projektů. Všichni mluvili zajímavě a přitom velmi skromně o svých malých velkých činech. Sympatický autor celé projektu, který vznikl v roce 2010, pan Richard Langer, velmi pěkně i vtipně mluvil o smyslu a významu ceny Ď.

Oceněným se stal pan Michael Svoboda

Vítěznou nominaci přihlásil Nadační fond Kociánka - Brno s tímto textem:
Michael Svoboda - Projekt Brno a jižní Morava bez hranic, Projekt Otevřená Kociánka – integrační program, Dobrovolník Centra Kociánka - Michael Svoboda pracuje osm let jako dobrovolník v Centru Kociánka. Dále 15let aktivně pracuje v integračním programu Brno a jižní Morava bez hranic. V letošním roce od ledna 2016 založil nový integrační projekt Otevřená Kociánka. Michael se ve svém volném času i ve svých projektech věnuje v maximální míře dětem, zvláště postiženým, pomáhá jim v cestě životem a s přípravou pro život. Založil hudební skupinu, která už měla hodně vystoupení v JM kraji, věnuje se sportovním aktivitám, založil taneční kroužek, který vedou romské děti z diagnostických ústavů. Pomocí projektu Brno a jižní Morava bez hranic umožňuje setkání zdravých dětí ze škol a školek z celého JM kraje s postiženými dětmi a dětmi z diagnostických ústavů a dětských domovů (za r. 2015-16 se tohoto programu účastnilo 6072 dětí), Bez jeho iniciativy a ochoty, kolegiality a nezištnosti by zmizelo hodně krásného ze života dětí. Takových lidí je na světě jako šafránu.

 

Naše členky Patchworkového klubu Brno se na tomto velmi pěkném setkání potkaly s paní Hlobilovou. V minulosti jsme se zúčastnili její akce -  kapsiček na katetr pro onkologicky nemocné děti. Byly jsme moc rády, že jsme se s ní mohly poznat osobně. Do budoucna jsme se domluvily se na projektu ušití veselých polštářků pro onkologicky nemocné děti pro Dětskou nemocnici v Brně.

Její syn, který byl také nemocný a spoustu času strávil během léčení po nemocnicích, prý jeden takový dostal a od té doby se polštářek stal jeho nerozlučným společníkem. Pro děti může i taková drobnost znamenat hodně, obzvláště v těžkých chvílích, kdy jsou odloučeni od svých blízkých.

 

VYHLÁŠENÍ VÍTĚZE CENY Ď CELOREPUBLIKOVÉ KOLO

Celostátní kolo vyhlášení cen Ď 2016 a jejich slavnostní předání se uskutečnilo 24. června 2016 na Nové scéně ND. Z časových důvodů se nám nepodařilo slavnostního ceremoniálu zúčastnit. Gratulujeme všem oceněným.

Kompletní výledky: ZDE

 

Najdete nás i na facebooku.

 

Zpět