Předání polštářků na dětskou onkologii v Brně

03.10.2016 08:10

V průběhu roku 2016 jsme ve spolupráci s paní Ivetou Hlobilovou (artfashion.webnode.cz/) navázaly spolupráci s nadačním fondem Krtek (www.krtek-nf.cz/). Přes své osobní kontakty, facebook a letáčky jsme oslovily patchworkářky a šikovné švadlenky ke společnému šití polštářků pro děti z brněnské dětské onkologie (věk dětí 0 až 20 let).

Polštářky (povlaky) se nám scházely z celé České Republiky postupně poštou domů k jednotlivým členkám, nosily jste nám je přímo na výstavu a do prodejny ŠitíNití (www.sitiniti.cz/, která nás tímto podpořila). Do poslední chvíle jsme přesně nevěděly kolik kousků se sejde a postupně spíš odhadovaly počty. Po výstavě jsme ještě na společné schůzce došily chybějící výplně (70 ks).

Obrázek 1: Snímek sběrného místa "Polštářkové akce" na naší klubové výstavy
(24.9.-2.10.2016 v Křižové chodbě Nové radnice v Brně) a stále průběžně přibývaly další a další polštářky:-)

Postupně se tak sešlo 216 ks povlaků i celých polštářků. Množstvím jsme byly moc mile překvapeny a stejně tak potěšeni byli v nadačním fondu Krtek a i samotné děti při předávání polštářků, které proběhlo 17. října 2016.

 

Obrázek 2: Předání polštářků členkami klubu zástupkyni Nadace KRTEK

Při předání jsme měly možnost jít pár polštářků předat osobně dětem na oddělení a samy si tak mohly vybrat. Bylo vidět, že ony i jejich doprovod (nejčastěji maminky, ale i táta a babička) byly z dárečku nadšeny. Díky Vám jsme dokázaly splnit přání mít na polštářků vláčky, srdíčka, koně ... :-)

 

Trošku mimořádný byl polštářek od žáků 9. třídy Waldorfské školy Brno. Na ušití tohoto polštářku se podílely děvčata i kluci z celé třídy. Každá strana polštářku byla vždy ze 16 ks barevných kostek a jedna strana byla laděna do modra a druhá do růžova a červených odstínů.

Jejich polštářek byl nyní (03/2017) předán nové majitelkce a paní Irena Korvasová Čánská (NFDO KRTEK) tvůrcům posílá toto poděkování:

"Jménem dětí léčících se na Klinice dětské onkologie FN Brno i jménem
Nadačního fondu dětské onkologie KRTEK ještě jednou z celého srdce
děkujeme žákům 9. třídy Waldorfské školy Brno za radost, kterou polštářkem
způsobili, a za přízeň."


 

MY ZA PATCHWORKOVÝ KLUB BRNO VŠEM, KTEŘÍ SE S NÁMI NA POLŠTÁŘKOVÉ AKCI PODÍLELI
MOC A MOC DĚKUJEME!!!

Zpět